luni, 26 noiembrie 2012

Hai jucam un joc

[Partea a 2-a. Pacat insa ca am uitat sa o postez pe prima]

Haide sa jucam un joc. Un joc al emotiilor puternice, un joc care cere implicare si dedicatie. Un joc sa ne faca sa ne simtim mai puternici daca-l castigam si mici in fata altora daca pierdem.
Nu stim regulile, jucam dupa capul nostru. Ce putem gresi? Toata lumea il joaca.
Sau asa avem noi impresia.
Suntem in aceeasi camera. Incepe jocul: ignora-ma si te ignor, pentru ca apoi sa imi arunci priviri incarcate cu ura cand ai impresia ca nu ma uit. Si eu o sa iti fac la fel. Tensiunea continua ceea ce par a fi cateva ore - in realitate, cateva minutele. Apoi unul din noi iese. Si ofteaza din toti ranunchii, dandu-si o palma peste frunte pentru cum a jucat. Daca nu mai e considerat un joc? Celelalt il observa - culmea! Asa a facut si el data trecuta.

Intrebarea care pluteste in aer: "De ce nu ne oprim?"
Nu stiu.
Poate orgoliul tau este prea mare. Nu vrei sa pari slab in fata nimanui.
Poate esti ca mine. Iti e frica, de ceea ce ar insemna sa pari slab in fata celuilalt. Iti e frica ca jocul care v-a indepartat se va transforma intr-o atitudine perpetua. Asa ca fi mereu. Si Doamne, NU vreau asta!

Nu vreau..


Nu mai vreau..

Un comentariu:

  1. Acest joc il jucam cu toti;eu,tu,ei,el...cu totii il jucam,cu totii castigam,dar mai ales cu totii pierdem!Cand jucam acest joc...apare un semn de intrebare...dar si un semn de exclamare.Sa ma fac mai explicit:semnul de intrebare pentru ca avem in cap o singura intrebare"ce putem gresi?"...si adesea gresim totul...iar mai apoi apare semnul de exclamare"nu mai vreau!!!",dar cand ne dam seama este prea tarziu...si vei incerca probabil sa ii avertizezi pe prieteni tai,pe familia ta,pe copiii tai...insa ei vor crede ca tu esti acea persoana care se uita cu ura la ei...si ei iti intorc aceasta privire.Ideea este ca pentru majoritatea bolilor exista leac(partial sau total)dar pentru acest joc,aceasta boala,acest viciu as putea sa ii spun...NU exista nici un remediu...poate doar unul singur,DAR aici apare un mare "dar" nu multi cunosc acest remediu ,iar din putinul oamenilor care cunosc acest remediu foarte multi il ignora pentru ca "ar parea slabi;si-ar zdrobi toata mandria si toate principiile...insa ei nu sunt constienti de faptul ca adevarata biruinta nu este cea cu adversarul tau din acea camera...acest razboi se duce intre tine si TINE...adevarata biruinta este aceea de ati invinge mandria,de a calca pe ea,iar mai apoi cand te vei vindeca de aceasta boala, de acest viciu,de acest microb,vei putea in sfarsit sa te declari invingator.Am inceput sa va vorbesc despre un remediu pentru acest "JOC"...precum mi s-a spus si mie de la o persoana mult mai intelepta ca mine"Un zambet cantareste cat 1000 de priviri pline de ura;si o privire zambitoare pur si simplu dezarmeaza acea persoana de ati arunca acea privire care nu este nimic altceva decat un zid care mascaheaza sentimentele mele,ale tale....si asa mai departe" aceste vorbe mi-au schimbat viata...daca pot spune asa...am invatat sa castig acest joc din primele secunde de cand incepe si nu doar atat;m-a invatat sa vindec si alte persoane de acest viciu...deci(fara deci:D)zambetul este remediul...
    Sper ca acest comment sa va deschida ochile si sa va ajute sa castigati acest joc nu o data,nu de doua ori ci definitiv..Deci zambiti si veti vedea ca acele frustrari pe care le aveti cand priviti "oponentul"cu ura vor disparea .Ca incheiere "Ochi pentru ochisi dinte pentru dinte"sau "zambet pentru zambet si ura pentru ura":D
    Yours Me Me

    RăspundețiȘtergere